Aktualności: Mortal Kombat X - podyskutuj o najnowszej odsłonie MK!

Autor Wątek: Wyłączająca się gra  (Przeczytany 1630 razy)

Offline gonzo183

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 8
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Wyłączająca się gra
« dnia: Wrzesień 06, 2015, 06:57:05 pm »
Witam kupilem orginalna gre mortal kombat x  zainstalowalem  zajerestrowalem w STEAM gra automatycznie dobrala ustawienia odpowiednie dla mpjego systemu. Problem taki ze gra sie wyłącza  podczas grania  wyskakuje napis wybrana scena sie zmienila i sie wylacza. Moj komp to Dell procesor I5 1.7 GHZ *giga ramu karta nvidia 2 giga jaki moze być problem? Prosze o pomoc

Offline johnx

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 1455
  • Płeć: Mężczyzna
  • Green Power > Spam Power
    • Zobacz profil
    • mortalkombat.pl
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2015, 09:08:13 pm »
Mam rozumieć że Twój komp to laptop Dell? I jaka grafika? Ile masz RAMu?

Offline gonzo183

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 8
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 10, 2015, 08:51:27 pm »
NVIDIA GeForce 820M
 ramu 8 giga tak laptop dell

Offline johnx

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 1455
  • Płeć: Mężczyzna
  • Green Power > Spam Power
    • Zobacz profil
    • mortalkombat.pl
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 10, 2015, 09:30:35 pm »
Ale nie masz podłączonego żadnego ekranu zewnętrznego? I sterowniki aktualne? A właściwie to jaki system masz zainstalowany?

Offline gonzo183

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 8
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 10, 2015, 09:40:31 pm »
windows 8.1 mialem podlaczony pod tv przez HDMI ale sprawdzalem tez na samym laptopie bez tv i dzieje sie to samo zawiesza sie i wylacza przechodzi do windowsa. Gra orginalna odinstalowalem ja zainstalowalem ponownie i to samo  jak dam na najmniejsze ustawienia graficzne w opcjach gry tez to sie dzieje

Offline johnx

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 1455
  • Płeć: Mężczyzna
  • Green Power > Spam Power
    • Zobacz profil
    • mortalkombat.pl
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2015, 07:45:04 pm »
Ja osobiście nie mam już pomysłu, ale czytałem że to właśnie przez to podłączanie do TV takie rzeczy mogą się dziać. A skoro odłączenie TV nic nie dało to nie wiem już sam co bym zrobił. Jak uda Ci się rozwiązać to daj znać, innym może się to przydać.

Offline gonzo183

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 8
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 12, 2015, 12:28:51 am »
czyli u innych to samo sie dzieje ?

Offline johnx

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 1455
  • Płeć: Mężczyzna
  • Green Power > Spam Power
    • Zobacz profil
    • mortalkombat.pl
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 12, 2015, 12:46:44 am »
https://forums.geforce.com/default/topic/474233/geforce-500-400-series/scene-selection-has-been-changed-er-/

Na coś takiego natrafiłem. Chyba o to mniej więcej chodzi co u Ciebie.

Offline gonzo183

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 8
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 12, 2015, 10:39:23 am »
dokladnie to samo nawet tv sony bravia jak u mnie ale po odlaczeniu i graniu na monitorze jak pisalem niestety to samo sie dzieje :(

EDIT:
jest pewien postep dalem w steam w ustawieniach graj w trybie offline odlaczylem tv z kabla hdmi i przeszlem tryb wierzy 3 razy bez wylaczenia chyba zadzilalo :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2015, 06:50:47 pm wysłana przez johnx »

Offline johnx

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 1455
  • Płeć: Mężczyzna
  • Green Power > Spam Power
    • Zobacz profil
    • mortalkombat.pl
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 12, 2015, 06:52:09 pm »
Ale rozumiem że wyłączałeś Steama po wypięciu TV? Czy robiłeś to tak jakby: "na żywca" i odpinałeś sprzęt kiedy Steam działał? Może zresetuj nawet cały sprzęt bez wpinania czegokolwiek i wtedy spróbuj odpalić.

Offline gonzo183

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 8
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 12, 2015, 07:41:06 pm »
odlaczylem tv zalaczylem steam dalem na offline wylaczylem steam  odpalilem gre i zadzialalo

Offline johnx

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 1455
  • Płeć: Mężczyzna
  • Green Power > Spam Power
    • Zobacz profil
    • mortalkombat.pl
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 12, 2015, 08:26:45 pm »
Ale ze Steamem odpalonym w trybie offline nie masz dostępu do listy znajomych (i pewnie do trybu online też). Może serio spróbuj włączyć sprzęt na nowo bez wpinania czegokolwiek i daj znać czy zadziała. :D

Offline gonzo183

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 8
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 14, 2015, 08:57:36 pm »
raz zadzialalo i znow nic wylacza sie czy online czy offline czy pod tv czy na ekranie laptopa. Poddaje sie odinstaluje gre  i mam do sprzedania jak co :) poczekam moze wyjdzie wkoncu na Xbox 360 to wtedy kupie i pogram

Offline Rv0000

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 159
  • MK X: PC
    • Zobacz profil
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 14, 2015, 10:47:24 pm »
raz zadzialalo i znow nic wylacza sie czy online czy offline czy pod tv czy na ekranie laptopa. Poddaje sie odinstaluje gre  i mam do sprzedania jak co :) poczekam moze wyjdzie wkoncu na Xbox 360 to wtedy kupie i pogram

Chyba cię coś ominęło. Jakiś czas temu oficjalnie anulowano MK X na stare konsole.

Gry nie sprzedasz, chyba że z całym kontem Steam. Obecnie chyba da się zwracać gry jeśli nie przegrałeś chyba 2 godzin, ale to tylko jeśli kupowałeś bezpośrednio ze Steam, a nie ze sklepu.

Można próbować formatu i reinstalacji systemu, ale nie ma gwarancji że pomoże.
Jeśli to nie zadziała to zostaje kupić nową konsolę lub PC (zamiast laptopa) jak ci zależy.

Granie na laptopie bywa czasami problematyczne i osobiście nie widzę w tym sensu bo i drożej to wychodzi i wydajność mniejsza, nie wspominając o problemach jak ten tutaj.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2015, 10:54:20 pm wysłana przez Rv0000 »

Offline ender

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
  • PSN ID: ender139
Odp: Wyłączająca się gra
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 15, 2015, 12:58:04 am »
A próbowałeś zmniejszyć po prostu rozdzielczość?

 

Podobne Tematy

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
Stare MK - ktoś gra???

Zaczęty przez johnx « 1 2 3 » Klasyka MK

31 Odpowiedzi
7338 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Październik 24, 2011, 08:44:03 pm
wysłana przez Anevis
3 Odpowiedzi
2454 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Kwiecień 18, 2012, 12:54:39 am
wysłana przez johnx
9 Odpowiedzi
3672 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Sierpień 30, 2012, 08:46:14 am
wysłana przez sla
9 Odpowiedzi
7325 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Sierpień 12, 2013, 02:25:25 pm
wysłana przez Coven
0 Odpowiedzi
1800 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Marzec 05, 2014, 04:10:36 pm
wysłana przez Azpals