Aktualności:

Zawieszenie działalności forum od maja 2025. Czytaj więcej

Menu główne

Mortal Kombat 11 - dyskusja ogólna

Zaczęty przez ReVille, Maj 11, 2018, 07:58:48 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Luna

Cytat: Kornixon w Kwiecień 18, 2019, 01:47:08 PM
Stało się! Po jedenastu grach. 27 latach cyklu. Doczekaliśmy.się. Jax przy fatality ma dalej metalowe łapska.

Chyba nie ogarniam tego komentarza. Wyjaśnij ocb?

PurpleRain

Też nie ogarniam, ale łapcie to:

https://m.youtube.com/watch?v=lQFZC6dzauM&feature=youtu.be

Btw, z innych zakątków internetka dochodzą mnie słuchy, że story [spoiler]jest jeszcze gorsze niż MKX[/spoiler]

Filx

Sektor, Cyrax, Sheeva. Miało nie być NPC

PurpleRain

Odnośnie Keczupa i Musztarda, spoiler ze story, ale niewiele w sumie mówiący o samym jej przebiegu:

[spoiler]w story podobno z Cyraxem i Sektorem normalnie sobie walczysz jak w MKX z Rainem czy Sindel, z Sheevą nie[/spoiler]

Kurde, Sheeva wygląda superowo. Dajcie mi ją tu natychmiast jako DLC! Ogólnie Sektora też dajcie, Cyrax może sobie posiedzieć na ławce jeszcze. Mój idealny zestaw DLC to teraz, kp1: Shang, Sektor, Sheeva, Rain. Kp2: Smoke, Fujin, Havik, Tanya Mileena Sindel

Filx

I dopiero teraz zobaczyłem ostatnią scenę.
Liu Kang ewoluował jak rasowy pokemon.
Ludzie spekulują, że to może ożywienie revenanta, ale mi się wydaje, że to jego ending z 9, czyli
[spoiler]pokonuje na tym statku Raidena i dostaje boskie moce.[/spoiler]

Kornixon

No zawsze łapy Jaxa podczas FATALITY miały w środku mięsko. Teraz przy fatalu.Kroniki dalej są metalowe. Nie mają mięśni w środku.

franqey

Zainteresowanie grą spadło u mnie prawie do zera, Patrząc po wycinkach story, znów otrzymamy "Cassie i Jacqui ratują świat i wrzucają to na instagrama".

Regis89

Ponieważ jestem osobą, która zawsze lubiła spoilery i lubiła grzebać w leakach na długo przed premierami filmów/seriali/gier tak też i tutaj zrobiłem sobie research i jestem świeżo po story mode MK11. Jeżeli ktoś bedzie chciał parę ogólnych szczegółów znać i parę przemyśleń to wrzucę je pod spoiler w następnym poscie (jeżeli moderacja mi zezwoli na napisanie tego).

Na wstępie dam tylko jedno swoje przemyślenie po zakończeniu story (które ogólnie samo w sobie jest dosyć meh i już zostało okrzyknięte najgorszym story od MK4 :P). A mianowicie wydaje mi się NR Studio znalazło się w sytuacji w której będą  na przyszłość  mieli dwa wyjścia:

A) bardziej prawdopodobne- kompletnie nie mają pomysłu na eksploatowanie tej serii  i następne gry będą się różniły tylko rotacjami w rosterze z dodawaniem kolejnych mniej bądz bardziej udanych charakterów na wzór tego co zapoczątkowało MKX

LUB:

B) mniej prawdopodobne- NR ma bardzo ciekawą koncepcje na MK12  i tym sposobem MK11 cierpi na klasyczny syndrom pt: "środkowa część czegoś". Wtedy zakładam, że na następną grę możemy sobie dłużej niż 4 lata poczekać, za to jej efekty mogą przejść nasze oczekiwania.

Czekam na decyzje modów :P

franqey

weź mi wyślij linka do story, też wolę zjeść ciacho miż czekać aż się w łapie roztopi

Kornixon

Cytat: Regis89 w Kwiecień 18, 2019, 06:47:29 PM
Ponieważ jestem osobą, która zawsze lubiła spoilery i lubiła grzebać w leakach na długo przed premierami filmów/seriali/gier tak też i tutaj zrobiłem sobie research i jestem świeżo po story mode MK11. Jeżeli ktoś bedzie chciał parę ogólnych szczegółów znać i parę przemyśleń to wrzucę je pod spoiler w następnym poscie (jeżeli moderacja mi zezwoli na napisanie tego).

Na wstępie dam tylko jedno swoje przemyślenie po zakończeniu story (które ogólnie samo w sobie jest dosyć meh i już zostało okrzyknięte najgorszym story od MK4 :P). A mianowicie wydaje mi się NR Studio znalazło się w sytuacji w której będą  na przyszłość  mieli dwa wyjścia:

A) bardziej prawdopodobne- kompletnie nie mają pomysłu na eksploatowanie tej serii  i następne gry będą się różniły tylko rotacjami w rosterze z dodawaniem kolejnych mniej bądz bardziej udanych charakterów na wzór tego co zapoczątkowało MKX

LUB:

B) mniej prawdopodobne- NR ma bardzo ciekawą koncepcje na MK12  i tym sposobem MK11 cierpi na klasyczny syndrom pt: "środkowa część czegoś". Wtedy zakładam, że na następną grę możemy sobie dłużej niż 4 lata poczekać, za to jej efekty mogą przejść nasze oczekiwania.

Czekam na decyzje modów :P

Kurwa... Tak właśnie myślałem, że zjedzą swój ogon tym pierdolamento w czasie. Na bank nie ma pomysłu. Już w MKX widać, że fabuła idzie pod poprawność polityczną i historyjkę rodem z bajek Andersena. Szkoda potencjału takiej marki... Szkoda. Lewacka poprawność zjadła tak brutalne uniwesum. franqey fajnie to ujął z tym instagramem. To jest niestety główny programtego Story. Jakieś nastolatki, a nie brutalność, boskie moce, wielowiekowi czarnoksiężnicy, czy międzywymiarowi rozpierdalatorzy. Szkoda w chuj.

Regis89

Tak, pierdolamento z czasem ich zgubiło i to widać. Sam zresztą ending jest troche takim przesłaniem  a'la "sorry wymyslilismy coś nowego, zjebaliśmy, więcej grzechów  nie pamiętamy, aaaaaalllleee..." no i tu muszę skończyć na obecną chwilę :P

Jeśli chodzi o poprawność polityczną trochę bym się  kłócił nie mniej jednak fakt jest  jeden- MK11 to najbardziej zfeminizowana częśc tej gry i żeńskimi postaciami ta gra stoi. I niektóre są bardzo chujowo napisane (Kronika i Cetrion to muppety z bardzo żenującą motywacją i szczególnie ta druga w finale wywołuje raczej uśmiech zażenowania niż cokolwiek innego), natomiast niekóre są napisane rewelacyjnie - przedewszystkim Kitana która miażdzy jaja, Jade, a także poraz kolejny o dziwo.... D'Vorah :D

PurpleRain

Ja też nie wytrzymałem i się ugiąłem pod naporem leaków. Niestety panowie, jest źle...

[spoiler]i to już nawet nie chodzi o Instagramowe pierdy, ale o totalny brak logiki i absurdy w dopasowaniu walk, a także kto te walki wygrywa. Tak, dobrze się domyślacie, bad guye nie mają swoich chapterów. Większość kozackich, wprowadzonych postaci jest sprowadzona do roli worków treningowych. Aż nie wierzyłem w to co czytam, gdy dowiedziałem się, że Sonya pokonała Gerasa, a Jacqui pokonała Cetrion (!!!) wtf?!?! Do tego jakieś absurdalne rozwiązania i nielogiczne decyzje. Wysiadam. Ostatni raz tak bardzo czekałem na story w MK. Jestem mega zawiedziony. Na pewno więcej napiszę, gdy już zagram samemu w przyszłym tygodniu, bo story to pierwsze, co mam zamiar odpalić, ale no... Jest źle[/spoiler]

Regis89

Widzę, że  to jest i tak nieuniknione więc w skrócie :P (na własną odpowiedzialność, najwyżej mi wywalą post)

[spoiler]

CHAPTERY:

Chapter 1: Cassie Cage

Chapter 2: Kotal Kahn

Chapter 3: Liu Kang and Kung Lao

Chapter 4: Scorpion and Sub Zero

Chapter 5: Jade

Chapter 6: Johnny cage

Chapter 7: Kitana

Chapter 8: Sonya Blade

Chapter 9: Jax and Jaqui

Chapter 10: Scorpion

Chapter 11: Raiden

Chapter 12: Liu Kang (Songoku Mode xD)

Osoby które giną w story:

- Sonya z MKX (to było wiadome od dawna)

- Obie wersje Kano (są tu przeogromnym comic reliefem)

- Good Guy Hanzo (only sad reactions)

- Shao Kahn

- Cyrax

- Sektor

- Geras

Koniec gry jest w skrócie taki:

- Bad Guy Liu Kang pochłania duszę Good Guy Liu Kanga
- Raiden klepie Bad Guy Liu Kanga i tworzy z tą dwójką fuzje
- Liu Kang (teraz obdarzony boskimi mocami Raidena) klepie najpierw Cetrion a później Kronikę wysysając jej moc
- Wraz z Good Girl Kitaną, Boski Liu Kang tworzą dwójkę jedynych Elder Godów
- A następnie zgadnijcie co? Tak,  macie rację- RESETUJĄ CZAS xDDDDDD
- THE END

Kilka faktów godnych odnotowania:

1) Kitana jest zajebiście napisana. Czuje się  rozpierdol w tej postaci, która ewoluje od assasina, przez królową Outworldu, która niczym Denerys targaryen z GoT jednoczy wszystkie rasy Outworldu przeciw wspólnemu złu, by na sam koniec stać się elder godem. Własnoręcznie zabija Shao Kahna a to też o czymś świadczy :))

2) Jade jest równie dobrze zrobiona- manipulatorka i kombinatorka pierwszej klasy, wykorzystuje Kotal Khana jak chce i realizuje swoje załozenia. Bardzo brzydzi się swoją revenantową wersją

3) Dvorah po raz kolejny jest dwuwymiarową postacią- najpierw  wije się wokół jednego, potem wokół drugiego i tak zwodzi kazdego bad guya po kolei

4) Good guy Hanzo i Good guy Kuai Lang są uroczy <3 to jeden z lepszych bromansów w grze. Nawet gdy Good Guy Hanzo ginie (Dvorah Ty suko) to wcześniej udaje mu się przekonać Bad Guy Hanzo, by jednak nawrócił się na jasną stronę mocy

5) Cybernetyczna Frost jest zajebista. Znacznie lepiej przemyślana niż chociażby Cyber Sub zero

6) Jax jest tutaj pizdą jakich mało

7) Old Kano i new Kano zachowują się jakby byli bliźniakami :P

8) Skorumpowany Raiden praktycznie nie istnieje w tej grze. Cały ciężar fabularny znowu zwalony jest na barki drugiego Raidena  (tego co to w MK9 z postrzępionym amuletem biegał). Ma fajne interakcje w story min z Liu Kangiem- gdy Bóg Piorunów chce zabić Bad Guy Scorpiona  to Liu Kang staje w obronie zółtego ninjy. Dochodzi do mordobicia między Raidenem, a Liu Kangiem i w finałowym  momencie Raiden dostaje coś a'la wizję sytuacji z MK9 gdy zabija Liu Kanga i powstrzymuje się przed  dalszą walką.

To tak na szybko

[/spoiler]

Kornixon

Kurwa, ale się zawiodłem.

[spoiler]Znalazłem wpis, że UWAGA!!! Jacqui jest homo xDD Ma nawet gear z tęczową bluzką. No kurwa nie wiem co oni biorą w tym NRS i kto napisał tę zjebaną fabułę.[/spoiler]

Adept

Cytat: PurpleRain w Kwiecień 18, 2019, 03:10:29 PM
Btw, z innych zakątków internetka dochodzą mnie słuchy, że story [spoiler]jest jeszcze gorsze niż MKX[/spoiler]

To fantastycznie, bo fabuła w MKX była naprawdę świetna! W sumie to chyba najlepsza fabuła jaka kiedykolwiek zaistniała w Mortalu. Cieszę się, że idą tą samą drogą.