Ermac vs Noob Saibot-kim grać?

Zaczęty przez Gor0, Wrzesień 29, 2011, 08:29:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kim lepiej grać w najnowszym Mortalu?

Noob Saibot
5 (33.3%)
Ermac
10 (66.7%)

Głosów w sumie: 15

Gor0

Witam mam pewien dosyć dziecinny problem odnośnie najnowszego mortala.Otóż nie wiem czy grać Ermac'iem czy Noob Saibot'em >:(.Wątek ten może wydawać się głupi i nieistotny ale ta kwestia ma dla mnie duże znaczenie.

Grodek118

Dla mnie jest łatwiej opanować Ermaca. Jest dosyć szybki i dzięki jego telekinezji jest łatwo robić kombosy. Noob Saibot jest trochę wolny.

joleke22

Noob wogóle niejest podatny na Combosy bede chamski ale jest to postac lamerów ktorzy spamuja z daleka :P jedyne najwyższe kombo jakie udało mi sie nim zrobic to 20 iles procent a Ermac to bestia :)

ReVille

Jak nie wiesz którym grać nie graj żadnym. Masz tyle postaci do wyboru że nie musisz się ograniczać do wyboru jeden z postaci które wymieniłeś  ;)

OnizukaPM

Noob Saibotem z resetami mozna wycisnac ~~55% midscreen
Pod sciana meterless 40%++ i z paskiem okolo 50%

Bez resetu midscreen nie ma niestety zadnych mocnych juggli

Ermac ma potezne juggle ~~40+% midscreen i ~~60% sciana,

Noob i Ermac sa dosyc powolni, graj tym kim lepiej sie czujesz i tyle

sla

Noob jest świetny do zone'owania - dystans i naparzanie cieniami (nie jest to spamowanie). Ermaciem łatwiej sadzić combosy.

toshiro32123

Jeżeli ja bym wybierał wybrał bym Noob Saibota, lecz nie mam zbytnio normalnego uzasadnienia.

Fatality

Mi fajniej się gra Ermaciem jego moce telekinetyczne są boskie i ma niezle fatality ,które zabiera praktycznie całe hp więc bardziej Ermac jak dla mnie   Noob też fajny ale Ermac ma to coś czego nie ma Noob czyli te  zajefajne moce ;D.

KaroxPL

A Fatal zabiera?

Gor0

Dziękuję wszystkim głosującym oraz tym którzy udzielali mi przydatnych porad,w końcu zdecydowałem się na Noob Saibot'a.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :D

KaroxPL

toshiro32123

wawdo

Cytat: Fatality w Grudzień 10, 2011, 09:19:45 PM
Mi fajniej się gra Ermaciem jego moce telekinetyczne są boskie i ma niezle fatality ,które zabiera praktycznie całe hp więc bardziej Ermac jak dla mnie   Noob też fajny ale Ermac ma to coś czego nie ma Noob czyli te  zajefajne moce ;D.

A które fatalityy nie zabiera ? :)

Anevis

Jak się opanuje Ermaca to można wiele zdziałać (przyzwoity dmg, dobre kontry, x-raya łatwo wsadzić w combo). Jak Scorpion(i inni) robi na mnie nieudany tp  to umiem wycisnąć około 33% kontry :P... Zoning też nawet dobry! Minusem u niego jest powolność i słabawe wakeupy...