Autor Wątek: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!  (Przeczytany 8403 razy)

Offline Nefarius225

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 104
  • Ten, co się nie patyczkuje...
    • Zobacz profil
Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« dnia: Marca 18, 2012, 06:32:51 pm »
Chodzi o UMK3 na segę genesis. A konkretnie założyłem się, że można grać bossami w pochodnych MK3 oprócz MKT. I da się w UMK3 na SNESA - ale tylko na dwóch. A tu chodzi o to żeby dało się w pojedynkę. I się da! Patrzcie na to:
http://www.youtube.com/watch?v=8JA9vnYJ0_0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IVWVBknh6s8

To możliwe podobno za pomocą jakiegoś "game genie code". Ale ja w tych sprawach jestem "tympy". Więc jak ktoś wie niech PISZE! A wygram te dwie dychy  :afro:

Offline Adept

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 2115
  • Detektyw z deszczowego miasta
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 19, 2012, 12:49:43 am »
Nawet w wersji UMK3 arcade da się grać Shao Kahnem. Wystarczy do tego pliczek cheat.dat, ale z drugiej strony, czy o takie modyfikacje chodzi, czy o normalną grę? Mogę Ci nawet nagrać jak gram Shao w UMK3 na pececie. Sprecyzuj zakład.

Offline Nefarius225

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 104
  • Ten, co się nie patyczkuje...
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 19, 2012, 07:19:57 am »
Nawet w wersji UMK3 arcade da się grać Shao Kahnem. Wystarczy do tego pliczek cheat.dat, ale z drugiej strony, czy o takie modyfikacje chodzi, czy o normalną grę? Mogę Ci nawet nagrać jak gram Shao w UMK3 na pececie. Sprecyzuj zakład.

Adept i jak tu Cię nie wielbić. Cheaty też mogą być. Liczy się dowolny sposób. Jak coś to na mame będzie jeszcze lepiej jak mi pokażesz. To czekam :)

Offline Maniak

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 915
  • Właściciel strony mkpl
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 19, 2012, 11:32:06 am »
lol jak dla mnie zakład byś przegrał, chyba że byś uwzględnił różnego rodzaju nieoficjalne cheaty, mody i tp. (lecz oficjalnie nie da się odpalić bossów, nie ignorując w kod gry)

Offline Nefarius225

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 104
  • Ten, co się nie patyczkuje...
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 19, 2012, 01:41:01 pm »
lol jak dla mnie zakład byś przegrał, chyba że byś uwzględnił różnego rodzaju nieoficjalne cheaty, mody i tp. (lecz oficjalnie nie da się odpalić bossów, nie ignorując w kod gry)

Przeczytaj mojego poprzedniego posta liczą się "DOWOLNE SPOSOBY" :)

Offline Adept

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 2115
  • Detektyw z deszczowego miasta
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 19, 2012, 01:52:53 pm »
No więc Twój kolega przegrał.

W większość wersji MK3/UMK3 da się zagrać bossami. Wystarczy do tego plik cheat.dat, a później wystarczy wejść w konfigurację i zagrać Motaro czy Shao. Tutaj przykład z gry jak to zrobić: http://img594.imageshack.us/img594/6547/sdasdap.jpg

Offline Nefarius225

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 104
  • Ten, co się nie patyczkuje...
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 19, 2012, 04:51:05 pm »
No więc Twój kolega przegrał.

W większość wersji MK3/UMK3 da się zagrać bossami. Wystarczy do tego plik cheat.dat, a później wystarczy wejść w konfigurację i zagrać Motaro czy Shao. Tutaj przykład z gry jak to zrobić: http://img594.imageshack.us/img594/6547/sdasdap.jpg

Adept jesteś bogiem tego forum!!! Ale mam problem ponieważ jak wybieram np. Motaro to on tylko może chodzić a nie może atakować bo się zacina gra. Może to zależy od wersji pliku cheat albo emulatora lub gry.
« Ostatnia zmiana: Marca 19, 2012, 05:37:18 pm wysłana przez Nefarius225 »

Offline Adept

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 2115
  • Detektyw z deszczowego miasta
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 19, 2012, 05:48:31 pm »
No to coś masz skopane, ale w gruncie rzeczy czy to ważne? Da się grać bossami? Da się. Nigdzie się nie zakładałeś jak długo ta walka ma trwać ani czy boss ma zadawać ciosy :) technicznie więc rzecz biorąc zakład wygrany.

Offline Nefarius225

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 104
  • Ten, co się nie patyczkuje...
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 19, 2012, 05:56:53 pm »
No to coś masz skopane, ale w gruncie rzeczy czy to ważne? Da się grać bossami? Da się. Nigdzie się nie zakładałeś jak długo ta walka ma trwać ani czy boss ma zadawać ciosy :) technicznie więc rzecz biorąc zakład wygrany.

Co racja to racja. Ważne że się da. A jakiego mame użyłeś do tych screenów? Ja mam 0.67 kaillera i umk3 rev. 1.2. pytam z ciekawości bo ja ma czarno-białe menu atu jest niebiesko-żółte

Offline Adept

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 2115
  • Detektyw z deszczowego miasta
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 19, 2012, 06:08:00 pm »
Użyłem 0.64. Ta wersja ma niebiesko-żółte napisy w menu.

Offline Ninja-Spectre

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 636
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 20, 2012, 01:16:24 pm »
Ja dzisiaj zgrałem ten plik cheat.dat i nie moge znaleźć tej opcji z wyborem postaci.

Offline Adept

  • Moderator Globalny
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 2115
  • Detektyw z deszczowego miasta
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 20, 2012, 01:47:58 pm »
Bo musisz jeszcze w Emulatorze odblokować: Options -> Default Game Options -> Miscellaneous -> Enable game cheats

Offline Nefarius225

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 104
  • Ten, co się nie patyczkuje...
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 20, 2012, 01:48:58 pm »
Ja dzisiaj zgrałem ten plik cheat.dat i nie moge znaleźć tej opcji z wyborem postaci.

To ciekawe. Bo ja akurat opcje miałem ale nie chodziła jak należy. Motaro czy Shao Kahn nie mogli zrobić ciosu bo się gra zawieszała. ALE ZAKŁAD WYGRAŁEM!!! Chociaż ciekawi mnie dlaczego mi opcja źle chodzi a Ninja wcale jej nie ma. Adept może byś podał skąd ściągałeś plik cheat?

EDIT: aaaa Adept już się odezwał :D No więc to z problemem Ninjy cofam
« Ostatnia zmiana: Marca 20, 2012, 01:51:45 pm wysłana przez Nefarius225 »

Offline Ninja-Spectre

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 636
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 20, 2012, 01:54:00 pm »
Same cheaty mam odblokowane. Tylko naliście cheatów jak włacam to nie widze tych opcji.
« Ostatnia zmiana: Marca 20, 2012, 02:06:48 pm wysłana przez Nefarius225 »

Offline Nefarius225

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 104
  • Ten, co się nie patyczkuje...
    • Zobacz profil
Odp: Głupi zakład z kolegą i prośba do WAS!!!
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 20, 2012, 02:08:12 pm »
Same cheaty mam odblokowane. Tylko naliście cheatów jak włacam to nie widze tych opcji.

Aaa to inna sprawa. Możliwe jednak że Adept ma inny od nas plik cheat. Dlatego ciekawe skąd go pobrał.
PS: sory za edita pomyliłem z cytowaniem (to użytkownicy mogą editować innych?)

No właśnie a wracając do tematu to może Adept nam wyjaśni jeszcze :)