Naszła mnie ciekawa rozkminka na temat Kano

Otóż nasz kochany zabijaka, obecny w grze od jej pierwszej części, to jakiś fenomen, którego nie mogę pojąć.
W nowej linii czasowej (MK9, MKX) ten typek nie wygrał ANI JEDNEJ walki, którą stoczył. Dostawał po mordzie od KAŻDEGO, kto go spotkał, a mimo tego cały czas jest szanowany i pożądany. I to już nawet nie przez graczy, ale bardziej w aspekcie story-wise, czyli przez innych big badów i zawsze kręci się w ich pobliżu (Shang, Shao, Mileena, Kotal) mimo, że nic konkretnego nie potrafi

Zawsze gdzieś się wkręci, komuś tam sprzeda jakąś broń, ogarnie jakiś towar, ale pod względem skillsów czysto 'fighterskich' i użytecznych 'turniejowo' to totalny lamus.
W zasadzie jedyne co się mu w życiu udało i dlaczego jest jako-tako relevant to: uratowanie Kabala (XD XD XD - na pewno sam go złożył, jasne) i zabicie Daniela Blade'a jakieś 100 lat temu, o którym nikt oprócz Sonyi nie pamięta (i przez co Sonya kręci się jak smród po gaciach po kolejnych rosterach, zabierając miejsce innym). Tutaj mała uwaga - średnio znam historię DA i MK:D, ale z tego co kojarzę, to też za wiele tam nie robił, poza zrekrutowaniem szalenie ważnych postaci: Kiry i Kobry. Ok, można mu oddać to, że jest szefuńciem wielkiego Black Dragon, ale... jak tak sobie przypomnę, to praktycznie całe Black i Red Dragon, to w zasadzie banda chuja.
Wydaje mi się, że Kano jest trzymany w grze na siłę, tylko dlatego, że był w pierwszej części i po prostu głupio go ot tak wyjebać na śmietnik. Co by mu pomogło i stanowiłoby jakieś uzasadnienie, to gdyby jeszcze bardziej go cybernetyzowali i mógłby stanowić realne zagrożenie dla swoich wrogów. A tak, poza strzałami z oka, to tylko biega sobie z nożem, jak jakiś sebix. Jest praktycznie potwierdzona jego obecność w MK11, więc ciekawe co tam z nim wykombinują. Nie zmienia to faktu, że mógłby sobie spokojnie odpocząć i przekazać swoją funkcję 'typa-którego-każdy-pobije-po-drodze-do-głównego-bossa', komuś innemu.
Podsumowując: mamy postać, która w zasadzie nic nie potrafi, nie ma jakiś super-hiper mocy, ale jednak cały czas trzyma się przy życiu i wkurwia ludzi swoją obecnością.
PS hiperbole w powyższym tekście zamierzone i prowokacyjne

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i próby zmiany mojego zdania. Niech coś się na tym forumku podzieje

PS2 głównie czekam na opinie ludzi, którzy bardzo lubią Kano
PS3 otworzy ktoś jakiś dział: MK11 - POSTACIE, czy coś takiego? Na wzór MKX?