Mortal Kombat vs. Street Fighter

Zaczęty przez Maniak, Luty 14, 2012, 05:49:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maniak

Mortal Kombat vs. Street Fighter!! Tak całkiem możliwe, ten temat nigdy nie stygnie przez fanów, a jak informuje nas Ed Boon twórca gry że szykuje się do pierwszego spotkania z Capcom w sprawie MKvsSF. jeżeli Edzio nie żartuje możemy się spodziewać kolejnej fuzji ze świata Mortala, oby tym razem lepszej niż MKvsDC.

sla

Nie wierzę, po prostu nie wierzę. Wyobrażacie sobie, że Capcom pozwoliłby na ćwiartowanie ich postaci? Jakie fatale miałby mieć postacie z SF?? "Zabijanie" minami?? Co z systemem sterowania, bo przecież te są zupełnie różne.

No ciekawe co Ed wymyśli...

KaroxPL

Raven821

Dzisiaj czytałem na jakiejś stronie,że niby był to żart ze strony Boona :)

Adept

Ludzie, Ed Boon od lat mówi, że z chęcią by widział crossover. Nic nowego pod słońcem.

johnx

Cytat: Raven821 w Luty 14, 2012, 07:39:55 PM
Dzisiaj czytałem na jakiejś stronie,że niby był to żart ze strony Boona :)
Ja mam taką nadzieję... Zawsze byłem negatywnie nastawiony do crossoverów. W pierwszym przypadku moje obawy sprawdziły się - mkvs.dc okazał się kompletnie nieudanym produktem... Po prostu jakoś słabo to widzę - bo np. jak powiedział sla, jak wyglądać będą fatale postaci ze sf. Mnie martwi jeszcze jedna rzecz - fabuła... Nie mam pojęcia jak to zrobią. Jednak chcę wierzyć, że Ed nas nie zawiedzie... Oby.

sla

Ja tam czekam na kolejną odsłonę czystego MK. A jak chcą robić jakieś dziwadła, to niech zrobią kopaninę 2D+ z postaciami z horrorów ze stajni WB z Freddym i Jasonem na czele. A może remake Killer Instinct?

Oczywiście, że Ed nie jedenraz pierdzielił głupoty, zwłaszcza na twitterze, także dopóki nie będzie oficjalnego komunikatu prasowego od NRS, to kubeł zimnej wody i czekamy.

Przypuszczam, że do momentu ukazania się MK na Vitę nic nowego nie usłyszymy. Dopiero po premierze i osłabnięciu hype'u na przenośnego mortala doczekamy się info o jakiejś nowej produkcji NRS.

Semek

Jeśli ten kolaż dojdzie do skutku to spełni się moje jedyne marzenie odnoszące się do mordobić. Dwie serie, które są dla mnie najlepsze klimatycznie i rozgrywkowo.... to nie może nie wypalić. O dziwo na początek wolałbym kolorową, cukierkową i karykaturalną wersję od Capcomu. Od nich, ponieważ już udowodnili, iż nie ma dla nich granic i są w stanie wrzucić do kotła niby dwa niejadalne ze sobą składniki (SF, Tekken), bardzo dokładnie wymieszać stwarzając przepyszną strawę. Nawet jeśli świat Mk ma być ogołocony z brutalności na rzecz milionów rozbłysków oraz przyjąć system walki "capcomowski" to i tak to będzie świetna bijatyka. Chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości ?
Natomiast jak sobie radzi w crosoverach Ed z ekipą wszyscy wiemy bardzo dobrze :P Jedyna jaskółką na niebie może być fakt, że MK9 jest świetną grą i idąc tym tropem Mk vs SF, może wypalić.

Grodek118

Semek nie mam żadnych pytań do SFxTekken ale SF zupełnie nie ma jak się łączyć do MK. Jakie mają mieć niby wykończenia postacie z SF? Same Brutality?

sla

Mk vs SF - nie widzę tego... Cukierkowe MK - no sorry. Kocham MK za krew i flaki na ekranie. Już raz ugrzecznili MK (MKvsDCU) i no sorry, jak to odpaliłem ostatnio, to dziwię się, że Midway miał w ogóle czelność nazwać wykończenia fatalami. Jak pójdą w cukierkowość SF to co będziemy mieć? Sweetality? Wykrzywiona-Gębality? Czy co?

SF vs Tekken jak najbardziej. MK vs SF - never!

sla

A SF vs MK mógłby wyglądać tak ...

ReVille

najlepszy flash mob jakiego widziałem :D megA!