Włatcy Móch vs South Park

Zaczęty przez _cyBeR_, Kwiecień 02, 2008, 09:50:43 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Malvado

South Park z polskim dubbingiem?
Szczerze mówiąć oglądam od czasu do czasu na MTV, ale nie za bardzo mi się to podoba (wole oryginalne głosy, Cartmana jest niezastąpiony). Widziałem odcinki z PL dubbingiem na peb.pl

_cyBeR_

Na mtv jest lektor dubbingujący inne postacie... Żałosne...

Kiedyś znalazłem jeden odcinek ( smog.pl ) souuth park z pl dubbingiem na wizji tv ( czy jakoś tak ) .

Zalety i wady dubbingu PL:

+ Nie trzeba gapić się na napisy  ;D
+ Głos chefa
+ a bo tak

-Głos cartmana jest zajebany.
- I reszta głosów niektórych też.. ( jakieś takie kojarzą mi sie z cartoon network  ;D )

Malvado

Nie jest taki zły ten dubbing, ale niektórych rzeczy najprościej mówiąc nie da się (powtarzam NIE DA) przełożyć na j. polski.
Np. odcinek z dupoludźmi, kiedy okazuje sie ze B. Affleck jest synem dupoludzi.
Cartman mówi że teraz powinien nazywać się Ben Assfleck (ass - dupa). U nas przetłumaczyli to jako Ben Dupoflek. Żałosne.
Nie wspomne już o tłumaczeniu kinowego filmu SP, który chyba tłumaczył jakiś gimnazjalista, w dodatku wycięto z niego większość przekleństw.

_cyBeR_

Cytat: Malvado w Kwiecień 10, 2008, 06:40:16 PM
Nie jest taki zły ten dubbing, ale niektórych rzeczy najprościej mówiąc nie da się (powtarzam NIE DA) przełożyć na j. polski.
Np. odcinek z dupoludźmi, kiedy okazuje sie ze B. Affleck jest synem dupoludzi.
Cartman mówi że teraz powinien nazywać się Ben Assfleck (ass - dupa). U nas przetłumaczyli to jako Ben Dupoflek. Żałosne.
Nie wspomne już o tłumaczeniu kinowego filmu SP, który chyba tłumaczył jakiś gimnazjalista, w dodatku wycięto z niego większość przekleństw.

mi np. nie potrzeba napisów bo : troche znam angielskiego i oni tam nie mówią jakiś strasznie trudnych słów więc jest spoko  :P

czajnaXD

radze wam lepiej obejrzec se South Park pełno metrażowy to dopiero film :D
a WM tez nie sa złe
ale i tak SP rlz XD

Sim

South Park najlepsze bo oryginalne a Władcy Much to podróba a do tego wykonanie fatalne (byle jakie). Drażni mnie to, i boli, że tylko podrabiamy i przerabiamy zamiast coś własnego wymyślić. Żałosne pójście na łatwiznę >:(