Wydzieliłem wątki dopiero teraz, bo liczyłem, że ktoś założy nowy. Dodałem też ankietę. Przy okazji sam się na ten temat wypowiem. Ogólnie exclusive jakie Adept podałeś wcale mnie nie przekonują. Jak dla mnie tych gier praktycznie mogą nie wypuszczać.

Jak kupowałbym konsolę patrzyłbym raczej na to co łączy się z kupnem danej konsoli (w tym również gry ekskluzywne - ale takie które mnie interesują jeszcze się nie pojawiły). Na obydwu trzeba wykupić abonament aby grać online - wielki minus. Na PC mogę grać za free a w dodatku ceny gier są znacznie niższe (do tego wartość mojego PC obecnie na pewno nie przekracza wartości nowej konsoli). Do Xboxa o ile się nie mylę dołączany jest Kinect co pewnie podwyższy wartość pudełka. Kinecta nie potrzebuję, a design konsoli przypominający magnetowid raczej mnie nie kręci. Swoją drogą Sony też się nie popisało - chociaż kształty PS4 są spoko to znowu (podobnie jak u XboxOne) mamy połowę konsoli pokrytą tym błyszczącym tworzywem. Nawet nie wiecie jak ja tego nienawidzę.

Jestem przekonany, że po pierwszym przetarciu konsoli ściereczką już pojawią się rysy. Jak mam wybierać to pod tym względem wolę mniejsze zło, czyli PS4. Jednak jeszcze większe znaczenie ma to co jest pod obudową i jak to coś sobie radzi z grami. I tutaj znowu - nie ma gier, które mnie na tyle interesują żebym to sprawdził. Czekam na GTAV, Wiedźmina 3 i MKX, z czego pewnie już ten pierwszy tytuł pokaże przewagę jednej konsoli nad drugą.
XboxOne nie sięga nawet do pięt konsoli PS4
Nie wiedziałem, że konsole mają nogi.

Rozumiem, że masz obydwie konsole i testowałeś je już na tyle długo żeby takie coś napisać? W dodatku dostałeś też wszystkie tytuły jakie zostaną wypuszczone w tym i kolejnym roku i ograłeś je na tyle żeby stwierdzić że jednak X1 jest znacznie słabszy od PS4? Nie? No to po pierwsze nie wysuwaj pochopnych wniosków (bo o sukcesie konsoli zadecydują dopiero gry), a po drugie, uzasadnienie mile widziane.